Webdesign, seo, rybařina

Pneumatiky

Vloženo 4.11.2009

Opět začalo období, kdy se prodejci pneumatik předhánějí v reklamě, aby upoutali pozornost všech řidičů. Ano, opět přišla doba, kdy ti zodpovědnější řidiči přezují na zimní pneu. Na nákup pneumatik jsou nabízeny úžasné slevy dosahující téměř 120%, jinde je cena pneumatiky již od 450,- Kč. (Jedná se pravděpodobně o pneumatiky na jízdní kola.)

Jako tvůrce webu (webdesignera) mne spíš zaujala jiná věc. Zatímco podzimní hledání dosáhlo, podle statistik Google, maxima v období okolo 14.10.2009, jarní hledání je proti tomu sotva čtvrtinové. Z toho se dá vyvodit hned několik závěrů. Tak například třeba i to, že hodně řidičů jezdí po celý rok na zimních pneumatikách. Nebo letní pneumatiky vydrží víc, než zimní pneumatiky.

Z toho by se měli poučit nejen výrobci pneumatik (je třeba vyrábět kvalitnější zimní pneumatiky :-)), ale i samotní řidiči (šetřit zimní pneu a jezdit na nich opatrně).

Podíváme-li se do Wikipedie, zjistíme, že pneumatika byl vynalezena již v r. 1845. Tehdy to byl Robert William Thomson, ale jeho vynález zapadl. Teprve v roce 1888 přihlásil svůj patent John Boyd Dunlop. A první "Dunlopka" byla na světě.